Mede op initiatief van het Regenboognetwerk Krimpen aan den IJssel ondertekent Stem van Krimpen een Regenboog Stembusakkoord 2022-2026.
Dit stembusakkoord is een vervolg op het Regenboog Stembusakkoord dat in 2018 werd ondertekend door D66, PvdA, VVD, Groen Links, Leefbaar en Stem van Krimpen. De ondertekenaars van het nieuwe akkoord willen in de komende raadsperiode verdere stappen zetten op het gebied van LHBTI-emancipatie en sociale acceptatie.
Zaterdag 5 maart aanstaande is iedereen om 14.00 uur welkom in De Tuyter om bij de publieke ondertekening te zijn. 

Wilco Slotboom-Zeedijk, lijsttrekker voor Stem van Krimpen: “Iedereen mag zijn wie die is. Integratie en sociale acceptatie van LHBTI in Krimpen aan den IJssel vinden wij belangrijk omdat iedereen erbij hoort. En zolang 20%, dus 1 op de 5 LHBTI-personen te maken krijgt met negatieve reacties of geweld blijft het meer dan nodig om hier aandacht aan te geven.”

Andere politieke partijen in Krimpen aan den IJssel hebben afgelopen zaterdag het ‘Inclusie stembusstatement’ ondertekend. Een document dat volgens de Stem van Krimpen niets extra toevoegt aan bestaand beleid. Met het vaststellen van het beleidsplan Sociaal Domein heeft de gemeenteraad al die besluiten al genomen. 

“Wat in dat statement staat is er al en doen we al”, vervolgt Wilco Slotboom-Zeedijk. “Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de dynamische inclusieve agenda, de inclusieve tafels, het waardevolle werk van onze inclusie ambassadeurs, Krimpen als koplopergemeente enzovoort. Bestaand beleid bekrachtigen voegt volgens ons niets toe. Met het Regenboog Stembusakkoord voegen we beleid toe en zetten we verdere stappen op het gebied van LHBTI-emancipatie en sociale acceptatie.”

wat: Regenboog Stembusakkoord 2022-2026 publieke ondertekening
waar: Ontmoetingscentrum De Tuyter, Nachtegaalstraat 8, Krimpen aan den IJssel
wanneer: zaterdag 5 maart 2022 14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *