Bert Luijendijk, initiatiefnemer oprichting Stem van Krimpen en met nummer 14 een meer dan bijzondere plaats op de kandidatenlijst: ‘Toen ik in 2009 plannen maakte om de lokale partij Stem van Krimpen op te richten hoopte ik om bij de verkiezingen in 2010 één zetel te halen. De kiezers stelden mij niet teleur en ik mocht tussen 2010 en 2014 met één zetel het verschil maken in de gemeenteraad. 

De gevestigde en slapende oude politiek kreeg een frisse opknapbeurt. Met één zetel kun je veel bereiken als je je er maar voor inzet en alle sneren die ik van de gevestigde partijen kreeg trotseert. Als ik over het fietspad langs de Algeraweg rijd zie ik de lantarenpalen die door mijn inspanning daar werden neergezet op een vanaf de aanleg toen nog geheel onverlicht fietspad. Aan de IJsseldijk heb ik de kringloopwinkel van de ondergang kunnen redden doordat het College vond dat deze te concurrerend kon worden voor de gevestigde winkels. Met veel genoegen rijd ik er nu na zoveel jaren langs en zie in welke grote behoefte deze winkel voorziet. 

In 2014 werden de inspanningen door de kiezers beloond met maar liefst vier zetels! Ik pakte het onderwerp van het plaatsen van AED’s aan dat aanvankelijk moeizaam verliep maar door vasthoudendheid en met de steun van de Hartstichting tot volle tevredenheid is gerealiseerd. Vele burgerhulpverleners hebben succesvol een beroep kunnen doen op deze zichtbare levensreddende apparaten. Kritisch ben ik nog steeds op de Krimpense stedenband met het Hongarije van Orban

En nu! Stem van Krimpen gaat, vijf zetels groot , met lijsttrekker Wilco Slotboom-Zeedijk de verkiezingen in als grootste partij in Krimpen aan den IJssel als lijst 1.! Op de lijst van Stem van Krimpen staan weer een aantal huidige en ervaren raadsleden die al meerdere raadsperiodes veel van zich hebben doen horen en zaken voor elkaar hebben weten te krijgen door problemen en ergernissen aan te pakken.

Een nieuw aantal enthousiaste mensen staat wéér klaar om úw belangen en die van Krimpen te dienen. Geef uw stem aan één van hen en ik zal niet nalaten zetjes en duw- en trekwerk te doen voor onderwerpen die de inwoners en het Krimpense belang dienen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *